Waarom Auraletto

WAAROM AURALETTO
 • 100% Organic latex
 • Vervaardigd op de plantage
 • Geen toevoeging van chemische stoffen
 • Een ongeëvenaard drukloos gevoel
 • Zeer hoog aanpassingsvermogen
 • Duizenden ventilatiegaatjes
Natuurlijk Hevea melksap

De kernen van Auraletto matrassen en hoofdkussens zijn vervaardigd van puur natuurlijk melksap van de Hevea Brasiliensis rubberboom

Geen pocketveren / Geen ijzer

Op een Auraletto matras kan je met een gerust hart slapen, zonder de aanwezigheid van extra elektromagnestische straling door metaal in je matras

Zacht en comfortabel

De 100% natuurlatex kernen van Auraletto matrassen en hoofdkussens bieden je de ideale mix van ondersteuning en zachtheid

Sweet dreams are made of this

Auraletto biedt 100% natuurlijke latex producten met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit zonder drukpunten. De belangrijkste reden waarom natuurlatex de ideale matras is betreft het unieke comfortabele slaapoppervlak met zeer hoge aanpasbaarheid. Auraletto natuurlatex heeft een zeer open oppervlak door duizenden ventilatiegaatjes. Dit zorgt voor voor optimale ventilatie waardoor u niet warm wordt tijdens het slapen en het draagt ook bij aan de hoog elastische eigenschappen waardoor drukpunten op het lichaam vermeden worden.

100% natuurlatex is een geweldige keuze voor iedereen. Er is geen ‘groener’ matras dan een natuurlijke latex matras en het kan een zeer effectieve keuze zijn voor mensen met een chemische gevoeligheid of andere allergie. Een Auraletto matras is voor een ieder die op zoek is naar het hoogste comfort, gezond wil slapen en uitgerust wakker wil worden. Auraletto natuurlatex matrassen bieden een “als op een wolk” gevoel dat ongelooflijk is. Ervaar zelf de nieuwe norm in latex matrassen bij de dealer.

15 kwaliteiten die je slaap verbeteren

Zacht en comfortabel

Auraletto natuurlatex is verkrijgbaar in meerdere hardheden maar voelt altijd zacht en soepel aan voor het lichaam

100% Organic latex

Wij verkiezen 100% natuurlijke latex over synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex is duurzaam en bestand tegen vorming van lichaamsindrukken. Het biedt andere voordelen die het synthetische latex niet heeft, zoals natuurlijke anti-huisstofmijt an anti-schimmel kwaliteiten. En het is een chemisch vrij bed dat geen gas uitstoot.

Organic katoenen matrashoes gevuld met een dun laagje organic soft latex

Onze organic katoenen hoes is een ademende buitenbekleding die geen chemische brandvertragers bevat. De bekleding van de matras is gevuld met een dun laagje organic soft latex voor een superzachte eerste aanraking met de matras. het laagje is niet te dik zodat u in nauw contact blijft met de ondersteunende latex kern.

Een ongeëvenaard drukloos gevoel

Door de soepelheid van het natuurlijke latex ervaart u een lage tegendruk. Auraletto latex heeft niet de eigenschap om hard terug te duwen, maar juist om mee te vormen met je lichaam.

Geen zones nodig door zeer hoog aanpassingsvermogen

Het aanpassingsvermogen van het latex is zó hoog dat wij geen insnijdingen hoeven aan te brengen bij bijvoorbeeld schouders of heupen om een persoon recht te laten liggen. Het latex volgt de vorm van het lichaam zo goed dat dit automatisch gebeurd.

Duizenden ventilatiegaatjes

De latex is voorzien van duizenden ventilatiegaatjes van boven naar beneden. En dat voel je! Het latex warmt niet op en neemt de temperatuur van het lichaam aan zodat het neutraal aanvoelt.

Omdraaigemak

De veerkracht van het latex helpt je bij het omdraaien. Doordat de latex over de jaren heen minimaal aan veerkracht verliest kan je hier over 10 jaar nog steeds van genieten.

Geen pocketveren / geen ijzer

In de meeste matrassen met metalen veren gedragen deze veren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen onze innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen van ons metabolisme. Om deze redenen wordt er in een Auraletto matras geen metaal of ijzer gebruikt.

Geen last van beweging van de partner

Wanneer je partner zich omdraait op de andere zijde van het bed voel je dit niet aan jouw kant. Wel zo lekker rustig. Test het samen uit in bij de Auraletto Dealer.

Natuurlijk Hevea melksap

De kernen van Auraletto matrassen en hoofdkussens zijn vervaardigd van puur natuurlijk melksap van de Hevea Brasiliensis rubberboom. Deze boom levert de allerhoogste kwaliteit melksap. Alleen hiermee kunnen wij constante topwaliteit bieden.

Dunlop productieproces

Auraletto 100% natuurlatex wordt vervaardigd volgens de originele Dunlop methode. Dit is de enige methode om 100% natuurlijke latex te produceren. Tijdens dit proces wordt het vloeibare latexrubber omgezet in een vaste toestand zonder gebruik van aardolie.

Geen toevoeging van chemische stoffen

Hier hoeven wij weinig toe te lichten. Gewoon géén chemische toevoegingen.

Vervaardigd op de plantage

De vloeibare latex wordt direct op de plantage omgezet in vaste vorm zodat er geen chemische toevoegingen nodig zijn om het goed te houden.

Hoge duurzaamheid

Er is geen matrasvulling op de markt dat minder snel verouderd. Wanneer je een 100% natuurlatex matras van Auraletto aanschaft voelt deze na jaren nog net zo steunend en lekker aan als op het begin.

Getest door TUV Reinland

TUV Reinland heeft de natuurlatex van Auraletto gestest zodat u er zeker van kan zijn dat het vrij is van enige schadelijke stoffen.

Auraletto matrassen bieden geweldige verlichting voor mensen mensen met bijvoorbeeld reumatische klachten of mensen die na meerdere schouder en/of heupoperaties pijn blijven houden. Voor degenen die niet in staat waren om een ​​goede nachtrust te krijgen of problemen hebben met pijn is een Auraletto natuurlatex matras de beste keuze omdat het een ongeëvenaard comfort biedt en optimale ondersteuning. Vooral voor de wervelkolom, met name onderin.


Harrie Kok , Oprichter van Auraletto

Auraletto matrassen

Wat alle Auraletto matrassen gemeen hebben is dat ze een kern hebben van 100% Organic latex van de hoogste kwaliteit. Wij weten zeker dat er voor iedereen een geschikte Auraletto matras is. En mocht je achteraf toch niet helemaal de juiste keuze gemaakt hebben dan hoef je je geen zorgen te maken. Wij bieden op onze matrassen een ´100 dagen omruilgarantie´


Matrashoezen

Alle producten van Auraletto zijn uitgevoerd met een zachte en soepele organic katoenen hoes. Organic katoen heeft goede ventilerende eigenschappen, is zacht en kan gemakkelijk drogen. Bij de matrassen en topmatrassen is de matrashoes gevuld met een dun laagje organic soft latex voor een extra zachte eerste aanraking. De hoes van een Auraletto matras zit niet te strak om de kern heen zodat de soepelheid van de kern optimaal behouden blijft.

Soorten matrassen

Kies uit matrassen met een dikte van 17 cm waarbij de kern uit één geheel bestaat, of matrassen van 24 cm waarbij er een ondersteunende onderlaag is met daarop een soepelere toplaag voor maximaal comfort. Alle Auraletto matrassen kunnen perfect zonder topmatras beslapen worden en hoef je nooit te keren. 


Optioneel met topmatras

Alle Auraletto matrassen kunnen optioneel met topmatras beslapen worden. Kies uit een soft of medium topmatras. Onze topmatrassen kunnen gecombineerd worden met alle matrassen van Auraletto. Je kan natuurlijk ook een Auraletto topmatras gebruiken op je huidige bed

Stijgende belangstelling voor natuurlijk slapen

Voor natuurlatex matrassen is een stijgende belangstelling. Van onze klanten hebben we geleerd dat er een aantal verschillende redenen zijn achter de toenemende belangstelling voor latexmatrassen. Een thema dat we veel horen is dat mensen meer en meer geïnteresseerd zijn geraakt in “groene” matrassen. Moderne consumenten die een keuze maken voor artikelen met gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten, gemaakt van duurzame materialen. Consumenten die er zeker van willen zijn dat hun bed geen onnatuurlijke materialen in hun slaapkamer klimaat kan brengen, zoals bijvoorbeeld een recent probleem met gevaarlijke gassen in synthetische schuimen. Een andere groep vindt 100% natuurlijk latex interessant vanwege zijn hypo-allergene, anti-bacteriële en anti-huismijt kwaliteiten. Deze organismen gedijen niet in natuurlijke latex. Een andere reden (en misschien wel het meest belangrijke) is dat je bij het afdanken van de matras, na vele jaren trouwe dienst, iets terug geeft aan de natuur waar deze wel raad mee weet.

Voor onze matrassen verkiezen wij 100% natuurlijke latex over synthetische of gemengde latex matrassen en dat doen we niet alleen omdat het beter is voor de mens en de natuur. Natuurlijke latex is levendiger en heeft meer responsieve en elastische eigenschappen ten opzichte van de synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex heeft simpelweg een comfortabeler gevoel. Daarnaast is natuurlijke latex duurzaam en bestand tegen vorming van lichaamsindrukken. Auraletto matrassen zijn zeer elastisch, sterk, duurzaam en gaan minimaal 12 jaar mee. 100% hernieuwbare grondstof. CO2 negatieve productie en 10 maal lager energieverbruik tijdens de productie.

Dunlop productieproces

Het natuurlijke latex van Auraletto wordt met de hand in vloeibare vorm verzameld, vervolgens in grote vaten gegoten, waarna het zorgvuldig wordt gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Men giet het dan in grote mallen en mengt het met water en luchtbellen. Daarna langzaam verwarmen en vulkaniseren, een proces waarbij de vloeibare latex omgezet wordt in een flexibele, vaste toestand. Dit is het originele Dunlop productieproces waarbij de latex de hoogste duurzaamheid en veerkracht behoudt.


Vrij van metaal

In de meeste bedden met metalen veren gedragen deze veren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Deze velden kunnen gemakkelijk ongelijke magnetische velden maken. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen onze innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen met ons metabolisme. Om deze reden vind je in een Auraletto product geen metaal terug.

Ontdek alle producten

Matrassen

Wij weten zeker dat er voor iedereen een geschikt Auraletto matras is. Je hoeft alleen nog te ontdekken welke en daar helpen we je graag bij. Auraletto matrassen zijn bestaan in 17 en 24 cm dik en zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden.

Bekijk collectie

Topmatrassen

Een topmatras is als de kers op de taart. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een geschikt matras kan je topmatras toevoegen voor een ultiem gevoel van comfort en weldadigheid. Kies uit soft of medium latex, het is maar net wat jij fijn vindt.

Bekijk collectie

Hoofdkussens

De collectie hoofdkussens is zo samengesteld dat er voor ieder type slaper een geschikt hoofdkussen is. Deze soepele maar toch ondersteunende hoofdkussens komen in soft of medium latex en zijn er in verschillende vormen.

Bekijk collectie

Heldere garantievoorwaarden


Geniet van 100 Dagen omruilgarantie op de Auraletto matraskern

Auraletto biedt voor de kernen van haar matrassen ‘100 dagen omruilgarantie’. Indien het matras bij de koper niet aan de verwachting voldoet, kan hij of zij de matraskern binnen 100 dagen omruilen tegen een ander type. Omruilgarantie wordt verleend, indien aan de navolgende voorwaarden is voldaan:

 • De ’100 dagen omruilgarantie’ geldt alleen op alle 1-persoons matraskernen in de maten 80×200, 90×200 en 90×210
 • De aanspraak op de ’100 dagen omruilgarantie’ dient de koper in te dienen bij het verkooppunt waar de koper het desbetreffende Auraletto matras heeft gekocht
 • Om aanspraak te maken op de ’100 dagen omruilgarantie’ dient de originele aankoopbon/factuur als bewijs en moet overlegd kunnen worden
 • De omruiling moet plaatsvinden binnen 100 dagen na aankoopdatum
 • Het matras dient fatsoenlijk en schoon te worden aangeleverd
 • De koper kan eenmalig gebruikmaken van de ’100 dagen omruilgarantie
 • De koper dient een ander type matraskern uit te kiezen uit de collectie van Auraletto
 • Er worden per omgeruilde matras kosten in rekening gebracht t.b.v. administratie-, transport- en verwerking. De exacte kosten voor het omruilen van een Auraletto kern binnen de 100-dagen omruilgarantie kunt u opvragen bij uw Auraletto Dealer

Garantie op de matraskern

Auraletto geeft garantie op de kern van haar matrassen wanneer fabricagefouten en fysieke veranderingen zijn opgetreden die zichtbaar een dikteverlies van meer dan 2 cm van het natuurlatex materiaal veroorzaken. Deze garantie geldt niet bij normaal verlies van wat stevigheid door verstrijken van de jaren en bij de verandering van eigenschappen en/of verkleuringen die geen invloed hebben op de veerkrachtige en ondersteunende eigenschappen.

Voor de kern van de Auraletto matrassen geldt standaard een volledige garantieperiode van 5 jaar. U krijgt in totaal 10 jaar garantie. Na 5 jaar geldt een afschrijving.
U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product:

 • na 5 jaar en tot 6 jaar na factuurdatum: 80% korting
 • na 6 jaar en tot 7 jaar na factuurdatum: 60% korting
 • na 7 jaar en tot 8 jaar na factuurdatum: 40% korting
 • na 8 jaar en tot 9 jaar na factuurdatum: 20% korting
 • na 9 jaar en tot 10 jaar na factuurdatum: 10% korting

Garantie op de kern van de topmatras

Voor de kern van de topmatrassen geldt standaard een volledige garantieperiode van 2 jaar. U krijgt in totaal 5 jaar garantie.
Na 2 jaar geldt een afschrijving. U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product:

 • na 2 jaar en tot 3 jaar na factuurdatum: 75% korting
 • na 3 jaar en tot 4 jaar na factuurdatum: 50% korting
 • na 4 jaar en tot 5 jaar na factuurdatum: 25% korting

Garantie op de kern van de hoofdkussens

Voor de kern van de hoofdkussens geldt standaard een volledige garantieperiode van 2 jaar. U krijgt in totaal 5 jaar garantie.
Na 2 jaar geldt een afschrijving. U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product:

 • na 2 jaar en tot 3 jaar na factuurdatum: 75% korting
 • na 3 jaar en tot 4 jaar na factuurdatum: 50% korting
 • na 4 jaar en tot 5 jaar na factuurdatum: 25% korting

Garantie op de tijk (Hoes van de matrassen, topmatrassen en hoofdkussens)

 • Auraletto geeft 1 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten op de tijk van al haar matrassen, topmatrassen en hoofdkussens

100 % Organix Latex van Auraletto

Auraletto 100% Organic Latex

Alle Auraletto 100% Organic Latex  producten zijn gemaakt van natuurlijk Hevea melksap. Vervaardigd op de plantage volgens het originele Dunlop productieproces, zonder toevoeging van chemische stoffen

  Cart