BLOG

Auraletto


Auraletto biedt 100% natuurlijke latex producten met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit zonder drukpunten. De belangrijkste reden waarom natuurlatex de ideale matras is, betreft het unieke comfortabele slaapoppervlak met zeer hoge aanpasbaarheid. Auraletto natuurlatex heeft een zeer open oppervlak door duizenden ventilatiegaatjes. Dit zorgt voor optimale ventilatie waardoor u niet warm wordt tijdens het slapen en het draagt ook bij aan de hoog elastische eigenschappen waardoor drukpunten op het lichaam vermeden worden.

100% natuurlatex is een geweldige keuze voor iedereen. Er is geen ‘groener’ matras dan een natuurlijke latex matras en het kan een zeer effectieve keuze zijn voor mensen met een chemische gevoeligheid of andere allergie. Een Auraletto matras is voor iedereen die op zoek is naar het hoogste comfort, gezond wil slapen en uitgerust wakker wil worden. Auraletto natuurlatex matrassen bieden een “als op een wolk” gevoel dat ongelooflijk is. Ervaar zelf de nieuwe norm in latex matrassen bij de dealer.

20 januari 2023 – AuralettoNatuurlijk Hevea melksap

De kernen van Auraletto matrassen en hoofdkussens zijn vervaardigd van puur natuurlijk melksap van de Hevea Brasiliensis rubberboom. Het natuurlijke latex van Auraletto wordt met de hand in vloeibare vorm verzameld, vervolgens in grote vaten gegoten, waarna het zorgvuldig wordt gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Men giet het dan in grote mallen en mengt het met water en luchtbellen. Daarna langzaam verwarmen en vulkaniseren, een proces waarbij de vloeibare latex omgezet wordt in een flexibele, vaste toestand. Dit is het originele Dunlop productieproces waarbij de latex de hoogste duurzaamheid en veerkracht behoudt.

20 Januari 2023 – Auraletto


Geen pocketveren / Geen ijzer

In de meeste bedden met metalen veren gedragen deze veren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Deze velden kunnen gemakkelijk ongelijke magnetische velden maken. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen ons innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen met ons metabolisme. Om deze reden vind je in een Auraletto product geen metaal terug. Op een Auraletto matras kan je met een gerust hart slapen, zonder de aanwezigheid van extra elektromagnetische straling door metaal in je matras

20 Januari 2023 – Auraletto


Stijgende belangstelling voor natuurlijk slapen

Voor natuurlatex matrassen is een stijgende belangstelling. Van onze klanten hebben we geleerd dat er een aantal verschillende redenen zijn achter de toenemende belangstelling voor latexmatrassen. Een thema dat we veel horen is dat mensen meer en meer geïnteresseerd zijn geraakt in “groene” matrassen. Moderne consumenten die een keuze maken voor artikelen met gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten, gemaakt van duurzame materialen. Consumenten die er zeker van willen zijn dat hun bed geen onnatuurlijke materialen in hun slaapkamer klimaat kan brengen, zoals bijvoorbeeld een recent probleem met gevaarlijke gassen in synthetische schuimen. Een andere groep vindt 100% natuurlijk latex interessant vanwege zijn hypo-allergene, anti-bacteriële en anti-huismijt kwaliteiten. Deze organismen gedijen niet in natuurlijke latex. Een andere reden (en misschien wel het meest belangrijke) is dat je bij het afdanken van de matras, na vele jaren trouwe dienst, iets terug geeft aan de natuur waar deze wel raad mee weet.

Voor onze matrassen verkiezen wij 100% natuurlijke latex boven synthetische of gemengde latex matrassen en dat doen we niet alleen omdat het beter is voor de mens en de natuur. Natuurlijke latex is levendiger en heeft meer responsieve en elastische eigenschappen ten opzichte van de synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex heeft simpelweg een comfortabeler gevoel. Daarnaast is natuurlijke latex duurzaam en bestand tegen vorming van lichaamsindrukken / kuilvorming. Auraletto matrassen zijn zeer elastisch, sterk, duurzaam en gaan minimaal 12 jaar mee. 100% hernieuwbare grondstof. CO₂ negatieve productie en 10 maal lager energieverbruik tijdens de productie.

20 Januari 2023 – Auraletto


Kwaliteiten van natuurlatex die je slaap verbeteren

100% Organic latex

Wij verkiezen 100% natuurlijke latex over synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex is duurzaam en bestand tegen vorming van lichaamsindrukken. Het biedt andere voordelen die het synthetische latex niet heeft, zoals natuurlijke anti-huisstofmijt an anti-schimmel kwaliteiten. En het is een chemisch vrij bed dat geen gas uitstoot. Natuurlatex is verkrijgbaar in meerdere hardheden, maar voelt altijd zacht en soepel aan voor het lichaam

Een ongeëvenaard drukloos gevoel

Door de soepelheid van het natuurlijke latex ervaart u een lage tegendruk. Auraletto latex heeft niet de eigenschap om hard terug te duwen, maar juist om mee te vormen met je lichaam.

Duizenden ventilatiegaatjes

De latex is voorzien van duizenden ventilatiegaatjes van boven naar beneden. En dat voel je! Het latex warmt niet op en neemt de temperatuur van het lichaam aan zodat het neutraal aanvoelt.

Omdraaigemak

De veerkracht van het latex helpt je bij het omdraaien. Doordat de latex over de jaren heen minimaal aan veerkracht verliest kan je hier over 10 jaar nog steeds van genieten.

Geen pocketveren / geen ijzer

In de meeste matrassen met metalen veren gedragen deze veren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen onze innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen van ons metabolisme. Om deze redenen wordt er in een Auraletto matras geen metaal of ijzer gebruikt.spac

Geen last van beweging van de partner

Wanneer je partner zich omdraait op de andere zijde van het bed voel je dit niet aan jouw kant. Wel zo lekker rustig. Test het samen uit in bij de Auraletto Dealer.

Natuurlijk Hevea melksap

De kernen van Auraletto matrassen en hoofdkussens zijn vervaardigd van puur natuurlijk melksap van de Hevea Brasiliensis rubberboom. Deze boom levert de allerhoogste kwaliteit melksap. Alleen hiermee kunnen wij constante topwaliteit bieden.

Geen toevoeging van chemische stoffen

Hier hoeven wij weinig toe te lichten. Gewoon géén chemische toevoegingen.

Hoge duurzaamheid

Er is geen matrasvulling op de markt dat minder snel verouderd. Wanneer je een 100% natuurlatex matras van Auraletto aanschaft voelt deze na jaren nog net zo steunend en lekker aan als op het begin.

20 Januari 2023 – Auraletto